pdf-icon

INFO SEIZOEN 2023/2024

Alle informatie over volleybalseizoen 2023/2024 binnen de Bossche Bedrijfsvolleybal Federatie kun je hier vinden.

Om taal technische redenen wordt in dit infobulletin alleen gesproken over spelers. Uiteraard geldt dat overal waar spelers staat hiervoor ook speelsters gelezen kan worden.

Het seizoen start dit jaar op maandag 18 september 2023

Dit seizoen loopt tot en met 22 april 2024. In de vakanties en op 4 december wordt er niet gespeeld.

Helaas hebben we afscheid moeten nemen van BTG en Esro '80 D2.  

   

KLASSE-INDELING EN COMPETITIEVORM

Dames

In totaal hebben zich 8 damesteams ingeschreven voor de competitie. De volgende teams nemen die jaar deel:

  • Esro '80 D1
  • Finesse D1
  • Hands Up D1
  • Het Vaantje D1
  • Servo D1
  • S.L.O.K. ‘20

De dames spelen in één poule en spelen twee hele competities (viermaal tegen elkaar), de dames spelen 20 wedstrijden per team

Heren

In totaal zijn er 10 herenteams ingeschreven voor de competitie. De heren starten in twee poules. De poule-indeling is als volgt:

Heren poule 1                             Heren Poule 2

  • X-HvE H1                               Smash ’83 H1
  • Interieurbouwens                 Servo H2
  • Servo H1                                Esro ’80 H1
  • VC Sudore H1                       Esro ’80 H2 
  • Svvc Hard Zat!                      Donki Sjot                      

De heren starten in 2 poules (HA en HB, beiden met 5 teams), waarin ze anderhalve competitie spelen(driemaal tegen elkaar, 12 wedstrijden per team.

Dit loopt tot 22 januari 2024 Daarna degradeert de nummer 5 van poule A naar poule B. De nummer 1 van poule B promoveren naar poule A.

Daarna spelen de heren in hun poule nog een hele competitie (tweemaal tegen elkaar, 8 wedstrijden per team). De herenteams komen daarmee ook uit op 20 wedstrijden dit seizoen.

COMPETITIEPERIODE

De competitie 2023/2024 start op maandag 18 september 2023 en loopt door tot en met 22 april 2024. Op de slotavond zullen zoals gebruikelijk alleen wedstrijden om 20.00u worden gespeeld, waarna in de kantine van het Sportiom het seizoen zal worden afgesloten onder het genot van een hapje en een drankje. Alle teams binnen de BBVF zijn van harte uitgenodigd voor deze avond, ook de teams die zelf niet hoeven te spelen!

Op de volgende data wordt geen competitie-avond ingepland i.v.m. vakanties en feestdagen:

  • maandag 16 oktober 2023 (i.v.m. herfstvakantie)
  • maandag 4 december 2023 (i.v.m. sinterklaasavond)
  • maandag 25 december 2023 (i.v.m. Kerstvakantie)
  • maandag 1 januari 2024 (i.v.m. Kerstvakantie)
  • maandag 12 februari 2024 (i.v.m. Carnaval)
  • maandag 1 april 2024 (i.v.m. 2e Paasdag)

WEDSTRIJDLEIDING

Binnen de BBVF lopen we al een paar jaar vooruit op de 'participatiemaatschappij', door elk ingeschreven team één of twee avonden, waarop zij zelf niet hoeven te spelen, in te roosteren om de wedstrijdleidingstaken uit te voeren. De taken en de procedures hiervoor zijn omschreven in de ‘handleiding wedstrijdleiding’ die is te downloaden via de website van de BBVF (via het menu Competitie). Welk team op welke avond verantwoordelijk is voor de wedstrijdleiding staat aangegeven op het wedstrijdschema. 

De wedstrijdleiding dient om 20.00 uur in de zaal aanwezig te zijn. 

OPBOUWEN EN AFBREKEN

Ook dit seizoen zijn de spelende teams weer zelf verantwoordelijk voor het opbouwen en afbreken van de velden. Teams die om 20.00 uur spelen bouwen de velden op, -  GRAAG OOK OM 20.00 UUR AANWEZIG ZIJN - teams die om 21.30 uur spelen breken de velden af. Het opbouwen en afbreken van de velden wordt hiermee een gezamenlijke verantwoordelijkheid van beide spelende teams.

Het plaatsen en verwijderen van de afscheidingswand tussen de velden is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van alle spelende teams.

Wanneer bij aankomst blijkt dat het materiaalhok (rode deur, achterin materiaalgedeelte) gesloten is; graag dit bij de bar doorgeven – dan wordt de TD gebeld. Ook als er mankementen aan het materiaal zijn, graag de TD opzoeken.

We willen hierbij nogmaals benadrukken dat het van groot belang is dat de teams op tijd aanwezig zijn in de sporthal. Er zijn afspraken gemaakt met het Sportiom dat de kleedkamers uiterlijk 19.45 uur geopend zijn (wanneer er onverhoopt toch een kleedkamer op slot blijkt te zitten, kan dit worden doorgegeven aan de servicebalie bij de ingang van het Sportiom, zodat deze kleedkamer alsnog geopend kan worden). De teams kunnen dus om 20.00 uur in de zaal zijn om de velden op te bouwen, zodat de wedstrijden om uiterlijk 20.30 uur kunnen starten. Ook voor de wedstrijden die om 21.30 uur beginnen is het van belang dat de spelende teams hiervoor op tijd aanwezig zijn, dus ruim voor 21.30 uur, zodat er tijd is voor de warming-up en het inspelen. De zaal wordt door de BBVF gehuurd tot 23.00 uur; op deze tijd moeten de wedstrijden afgerond zijn en de velden afgebroken en opgeruimd.

Het afbreken en opruimen van de velden houdt in dat:

 • palen worden op de daarvoor bestemde kar gelegd en de kar wordt in het materiaalhok gereden;
 • de netten moeten aan de rekken aan de muur in het rode opslaghok (achteraan in het materiaalhok) opgehangen worden. Dit dient netjes te gebeuren;
 • vloersparingen worden dichtgelegd met de daarvoor bestemde deksels
 • antennes worden ook in het rode opslaghok opgeborgen: hiervoor is naast de netten een PVCbuis gemonteerd, waarin de antennes kunnen worden opgeborgen (hier kunnen de antennes aan het begin van de speelavond ook opgehaald worden voor het opbouwen van de velden);
 • verrijdbare afscheidingswanden worden teruggereden naar de opstelplaats naast de tribunes;
 • scheidsrechtersstoelen worden teruggereden naar de opstelplaats naast de mobiele basketbalbaskets;
 • scoreborden worden teruggezet op de kasten links in het materiaalhok;
 • de koffer van de wedstrijdleiding kan in de kast in de EHBO ruimte worden gelegd (en gevonden).

KLEEDKAMERS 

We hameren er al een tijdje op, maar toch blijkt het elk seizoen weer een aantal keer fout te gaan. In het Sportiom zijn 4 groepskleedruimtes, die niet standaard zijn toegewezen aan dames of heren. Binnen de BBVF hebben we dus enige tijd geleden het systeem geïntroduceerd dat het nummer van de kleedkamer waarin je als team zit overeenkomt met het veldnummer waarop je speelt.  

Wanneer je als heer besluit om in een andere 'heren-kleedkamer' te gaan zitten lijkt dit geen probleem te zijn, maar meestal zit het gehele team dan verkeerd wat een onwenselijke drukte oplevert. Het is duidelijk dat als er heren in een voor dames bestemde kleedkamer gaan zitten, het behoorlijk misgaat.

We willen jullie daarom nogmaals (met klem) verzoeken om zoveel mogelijk de kleedkamerindeling aan te houden die overeenkomt met de veldindeling. Op deze manier wordt ook de drukte in de kleedkamers zoveel mogelijk uitgespreid. 

SPELERSREGISTRATIE / DIGITALE PASFOTO'S SPELERS 

De spelersregistratieformulieren (Excel-bestand) zijn per e-mail verzonden aan de verenigingscontactpersonen, zoals deze zijn opgegeven bij de inschrijving van de verenigingen. De ingevulde formulieren moeten uiterlijk 20 augustus 2023 worden ingestuurd bij het bestuur van de BBVF, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Mocht je als verenigingscontactpersoon om een of andere reden het spelersregistratieformulier niet hebben ontvangen, stuur dan even een berichtje aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan zorgen we dat je deze per omgaande als nog ontvangt.

Van de meeste spelers binnen de BBVF hebben we inmiddels een digitale foto. Wanneer er nieuwe spelers worden aangemeld waarvan we nog geen digitale foto in bezit hebben, verzoeken we vriendelijk doch dringend uiterlijk 15 september 2023 een digitale foto van de betreffende speler door te mailen aan het bestuur. 

De digitale pasfoto van een speler moet aan een aantal voorwaarden voldoen:

 • Losse foto in JPG-formaat (dus geen foto's in een Word-document plakken).
 • Foto-bestand bevat alleen de foto (dus geen A4 inscannen met ergens in de hoek een pasfoto)
 • De foto moet een 'staande' oriëntatie hebben en een afmeting van ca. 600 x 800 pixels (dus geen  foto's op volle grootte uit je 31 megapixel camera, van 5MB per stuk)  
 • De foto moet actueel en goedgelijkend zijn en van voren worden genomen (bij voorkeur met een egale achtergrond).  

Ook zien we graag de naam van de speler terug in de bestandsnaam van de foto, zodat we ook weten welke foto bij welke naam hoort.

We hebben in het verleden al veel verschillende vormen en afmetingen van pasfoto's binnengekregen, waarmee we redelijk wat tijd kwijt zijn om deze bruikbaar te krijgen voor ons 'smoelenboeksysteem'. Vandaar deze misschien wat formeel ogende voorwaarden. Een foto, genomen met een digitale camera of telefoon, tegen een egale achtergrond is uitstekend bruikbaar voor ons, en is ook makkelijk te maken. 

De jaarlijkse ALV wordt gehouden op woensdag 11 oktober, vergaderzaal in het Sportiom. Komt allen, want er wordt gesproken over de toekomst van de BBVF.

Voor de nieuwe deelnemers binnen de BBVF-competitie, en ter opfrissing van het geheugen van de al wat langer deelnemende teams, hebben we in dit info-bulletin ook de regels met betrekking tot de fluitbeurten en de procedure voor het afmelden voor een wedstrijd beschreven.

FLUITBEURTEN  

 • Elk deelnemend team aan de BBVF competitie moet gedurende het seizoen een aantal fluitbeurten vervullen. Het aantal fluitbeurten wordt zo gelijk mogelijk verdeeld tussen de verschillende teams.
 • De fluitbeurten worden in het wedstrijdschema aangegeven onder de kolom ‘scheidsrechter’.
 • Een fluitbeurt wordt altijd vervuld door 2 personen: 1 scheidsrechter die de wedstrijd fluit en 1 teller die de score bijhoudt en het wedstrijdformulier invult, m.b.t. setstanden, time-outs enz.
 • Het tellen gebeurt door de wisselspelers van één van de spelende teams. 

PROCEDURE WEDSTRIJDAFMELDING  

 • Wanneer een team niet in de mogelijkheid is een ingeplande wedstrijd te spelen, dan moet dit kenbaar gemaakt worden aan:
  • Het BBVF-bestuur, per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • De tegenstander, per e-mail of telefoon (afhankelijk van het tijdstip van de afmelding)
  • De scheidsrechter, wanneer de geplande wedstrijd om 20.00u zou starten, zodat deze niet voor niets naar het Sportiom hoeft te komen.

De e-mailadressen en telefoonnummers van de contactpersonen van de teams binnen de klasse waarin je team speelt, wordt aan het begin van het seizoen verstrekt aan de contactpersoon van het team. 

 • In principe wordt een afgezegde wedstrijd reglementair verloren met 3-0. Hoewel het BBVFbestuur kan beslissen of een wedstrijd al dan niet overgespeeld moet worden, zal in de praktijk meestal de keuze worden gelaten aan de tegenstander van het team wat de wedstrijd heeft afgezegd. In het wedstrijdschema van de competitie is dit seizoen slechts ruimte voor één inhaalwedstrijden dus een eventuele inhaalwedstrijd dient hoogstwaarschijnlijk op een trainingsavond van een van beide teams te worden gespeeld. De teams moeten in onderling overleg een scheidsrechter regelen voor de inhaalwedstrijd. 
 • Wanneer een team zich afmeldt voor een wedstrijd, ontslaat dit het team niet van het vervullen van een eventuele fluitbeurt die avond.
 • Om te voorkomen dat de tegenstander van een team dat zich afmeldt voor een wedstrijd, alleen voor een fluitbeurt alsnog naar het Sportiom moet komen, moet het afmeldende team de eventuele fluitbeurt van de tegenstander overnemen op de avond van de afgezegde wedstrijd. (Ofwel: een wedstrijd afmelden betekent vrijwel altijd fluiten op de betreffende avond, ook als je team hiervoor niet stond ingeroosterd) 

We hopen jullie met dit info-bulletin voldoende te hebben geïnformeerd over het komende seizoen. Mochten er naar aanleiding van dit bulletin nog vragen of opmerkingen zijn, dan horen we dit graag. We zijn per e-mail te bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Rest ons niets verder dan jullie heel veel succes en speelplezier in het komende seizoen te wensen! 

Bestuur BBVF

Ester Wijnen (Hands Up, voorzitter)

Peter van Oost (Esro ’80, secretaris)

Anita Pauwels (penningmeester)

Frans Thijssen (Esro '80, spelersadministratie)

Stefanie van der Wee (Hands Up, competitieleider)